За словами Гайдая, Банкова аналогічно з Кремлем веде боротьбу з нелояльними ЗМІ / фото УНІАН

Відомий політтехнолог, директор зі стратегічного планування агентства Гайдай.Ком Сергій Гайдай порівняв дії президента України Петра Порошенка і його російського колеги Володимира Путіна і прийшов до висновку, що вони багато в чому аналогічні.

Про це повідомляє "Главред".

Читайте такожУ Кремлі прокоментували питання, чи визнає Росія результат президентських виборів в Україні

Відео дня

"Якщо порівняти дії Порошенко і Путіна, то вони аналогічні. Один говорить про те, що "Путін нападе", а інший – що "США нападуть" або "НАТО нападе", тому потрібно зміцнювати свою обороноздатність і об'єднуватися навколо національного лідера єдиного захисника. Якщо Порошенко каже, що "всі, хто мене критикує, є моїми політичними конкурентами – це агенти ворога", і таких знищують завдяки фейкам, наклепу і активному обмазуванню інформаційним брудом, то Путін робить те ж саме з російською опозицією. Просто Путін йде на пару років попереду Порошенко, і він уже багато чого досяг", - сказав він.

За словами Гайдая, Банкова аналогічно з Кремлем веде боротьбу з нелояльними ЗМІ, намагається припинити вільнодумство та інформацію про політичних конкурентів. Пропрезидентські ЗМІ нерідко брешуть або часом спотворюють інформацію, залучаючи громадян країни у певний інформаційний вакуум.

"Все це в підсумку призводить до того, що люди потрапляють в інформаційний вакуум, міхур власної реальності, і починають в цю реальність вірити. Це, до речі, один з ефектів, який можна спостерігати серед тих, хто підтримує Порошенко: вони раптом бачать покращення життя, якого немає; 144 реформи, які не були здійснені; найсильніший патріотизм Порошенко (хоча мені здається, що він – абсолютний антипатріот, який просто вміє прикриватися гаслами)", - зазначає політтехнолог.

Гайдай підкреслює, що ще одне сполучна ланка між Порошенком і Путіним – це Медведчук. Це бізнес-партнер чинного президента, який вдень літає в Москву для бесіди з главою Кремля, а ввечері обговорює ситуацію в кабінеті Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, "Схеми" опублікували розслідування про махінації оточення Порошенко в енергетиці.