Володимир Зеленський / REUTERS

У передвиборчому штабі чинного президента України Петра Порошенка вважають, що кандидат у президенти Володимир Зеленський не виконав необхідним чином обіцянку щодо здачі аналізів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу заявив речник передвиборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв.

Читайте такожПорошенко зробив заяву про дебати із Зеленським

Відео дня

"Ми вважаємо, що кандидат Зеленський не виконав свої обіцянки і не здав аналіз так, як це передбачено медичними протоколами. І від імені штабу уповноважений заявити, що штаб Петра Порошенка ще раз рекомендує Володимиру Зеленському зрозуміти, що передвиборча кампанія - це не шоу, це не зйомки в кіно, а це момент серйозного вибору для країни і для її громадян", - сказав Медведєв.

Так, додав він, якщо Зеленський сам запропонував здавати аналізи, то він "має здавати аналізи не жартома, а всерйоз, і не вибірково, а зробити все, що належить за медичним протоколом для того, щоб остаточно дослідити питання про алкогольну і наркотичну залежність".

"Наша позиція така: якщо стадіон, так стадіон, якщо аналізи, так аналізи. Це питання треба закрити якнайшвидше", - зазначив речник штабу і зауважив, що наскільки їм відомо, Зеленський не здав на аналіз волосся, що необхідно для ключового дослідження для виявлення в організмі наркотиків.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з Порошенком, але озвучив ряд умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК «Олімпійський», перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати в прямому ефірі, а також кандидати повинні пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.

4 квітня представник виборчого штабу чинного очільника держави Олег Медведєв заявив, що Порошенко запрошує Зеленського разом у медпункті НСК «Олімпійський» здати аналізи на вживання наркотиків і алкоголю. У штабі Зеленського відхилили пропозицію здавати кров безпосередньо у медпункті НСК «Олімпійський» та заявили, що він прийде здавати аналізи в приватну лабораторію.

5 квітня зранку Зеленський здав на аналізи кров в приватній лабораторії «Євролаб», Порошенко – кров, сечу та волосся у медичному центрі НСК «Олімпійський».