Президент України Петро Порошенко підтримав ініціативу українського боксера Володимира Кличка, який закликав кандидатів у президенти "не займатися кустарними методами під час здавання аналізів" і здати професійний тест на наявність слідів наркотичних речовин чи алкоголю в організмі.

Читайте такожПорошенко чекає Зеленського на дебати 14 квітня на "Олімпійському" (відео)

Відео дня

Про це Порошенко розповів 7 квітня в інтерв'ю телеканалу "Україна". "Надзвичайно важливо і принципово, щоб аналізи провела найавторитетніша у світі міжнародна організація допінгового контролю ВАДА, яка забезпечила виведення на чисту воду російської допінгової агенції і зняття Росії з більшості змагань. Авторитет цієї організації не викликає жодного сумніву", - підкреслив він.

За словами Порошенка, наступного тижня в Україну приїде керівництво та експерти ВАДА.

"Я ці тести пройду одразу ж по прибуттю. Вважаю, що це надзвичайно важливо. Є великою загрозою, коли є підозра, що кандидатом або навіть президентом України може стати людина, верховним головнокомандувачем України може стати людина, яка, не виключено, що має наркотичну залежність. Потрібно пройти тест, щоб зняти це питання, в цьому зацікавлені обидва кандидати. Бо наркозалежність кандидата є прямою загрозою національній безпеці України", – заявив президент. 

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня кандидат у президенти України Зеленський заявив про готовність йти на дебати перед другим туром президентських виборів з чинним главою держави Петром Порошенком, але озвучив низку умов. Зокрема, дебати мають відбуватися на НСК "Олімпійський", перед народом України, і щоб усі канали мали право транслювати дебати в прямому ефірі, а також кандидати повинні пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ані алкоголіків, ані наркоманів. Порошенко погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.

4 квітня представник виборчого штабу чинного очільника держави Олег Медведєв заявив, що Порошенко запрошує Зеленського разом здати аналізи на вживання наркотиків і алкоголю у медпункті НСК "Олімпійський". Своєю чергою у штабі Зеленського відхилили пропозицію здавати кров безпосередньо у медпункті НСК "Олімпійський" та заявили, що він прийде здавати аналізи в приватну лабораторію. 5 квітня зранку Зеленський здав кров на аналізи в приватній лабораторії "Євролаб". Порошенко здав кров, сечу та волосся на вміст алкоголю та наркотиків в медичному центрі НСК «Олімпійський» чотирьом медичним установам столиці.