Степан Полторак / REUTERS

Подальше надання українській армії потужної підтримки не дозволить президенту Росії Володимиру Путіну "прогулюватися Україною".

Читайте такожПолторак: проходження українських суден через Керченську протоку залежатиме від готовності ВМС і міжнародної підтримки

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав міністр оборони Степан Полторак під час виступу на 12-му Київському форумі з питань безпеки. Міністр наголосив, що загроза з боку РФ нікуди не зникла. "На жаль, інфраструктура, яку побудувала Росія, дає можливість протягом буквально декількох днів почати агресію", - заявив Полторак.

Відео дня

За його словами, пріоритети на 2019 рік стосуються прогресу в сферах військового менеджменту, оборонного планування, оборонних закупок. "Ми наполягаємо на тому, щоби державне оборонне замовлення було максимально відкрите, закупки проводились прозоро", - наголосив Полторак.

Також він подякував народним депутатам за ухвалення закону, який надає Міністерству оборони можливість здійснювати закупки напряму без посередників. "Все це надасть нам можливість дуже швидко, маючи фінансовий ресурс, побудувати ту армію, яка б давала можливість всім нам бути переконаними в тому, що завтра, якщо навіть таке рішення буде прийнято Путіним, він заплатить дуже високу ціну за таке рішення", - наголосив Полторак.

"Армія змінюється, але реформа армії є самою коштовною. І звичайно, незважаючи на те, що бюджет Збройних сил збільшився в рази, потреби є дуже великими", - додав він.

Полторак заявив, що розробки ракетних комплексів, розробка протитанкових засобів приносять позитивні результати. "Забезпечення новими протитанковими засобами Збройних сил України на лінії зіткнення дали результат, що майже за останні півроку жоден російський танк не вийшов на бойову позицію, тому що вони розуміють, що якщо він вийде, - буде знищений", - заявив міністр оборони.

"І маючи фінансовий ресурс, маючи потужну армію, маючи потужну її підтримку, прогулянки Путіна по Україні не буде", - наголосив Полторак.