38 нових суддів приступають до виконання обов'язків в абсолютно новому суді \ Фото УНІАН

Судді Вищого антикорупційного суду (ВАС) та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду склали присягу.

Читайте також39 кандидатів припинили участь у конкурсі на посади до Вищого антикорупційного суду

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія відбулась у приміщенні Верховного суду України в Києві. В урочистостях взяли участь президент Петро Порошенко, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, голова Верховного суду Валентина Данішевська, голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков, посли країн-партнерів та члени Ради міжнародних експертів.

Відео дня

Зокрема, Порошенко назвав визначним день приведення до присяги суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати ВАС.

«38 нових суддів приступають до виконання обов'язків в абсолютно новому суді», - заявив глава держави.

«В світі є різні приклади роботи антикорупційних судів – більш ефективні чи менш ефективні. У вас є всі важелі, всі інструменти, щоб бути успішними, бо судовою реформою, вперше в історії України, вам надано незалежність і від законодавчої, і від виконавчої гілок влади, і від президента також», - звернувся президент до суддів.

За його словами, для роботи суду вже виділено приміщення та кошти для їх оснащення. «І я як президент, і український парламент, і український уряд, і, найголовніше, український народ, чекаємо початку вашої роботи», - додав Порошенко.

Заступник голови Адміністрації президента Олексій Філатов зачитав укази про призначення на посади суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати ВАС, після чого судді склали присягу.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 червня 2018 року ухвалила президентський закон про Вищий антикорупційний суд. Законом встановлюється, що ВАС є постійно діючим вищим спеціалізованим судом у системі судоустрою України.

У складі ВАС мають працювати 27 суддів, в апеляційній палаті суду - 12.

6 березня 2019 року Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила 39 переможців серед кандидатів до ВАС.