Петро Порошенко / REUTERS

Кандидат в президенти України та чинний глава держави Петро Порошенко заявив, що після президентських виборів в Україні відкривається “вікно можливостей” для проведення зустрічі лідерів “нормандського формату”.

Читайте такожЗеленський розповів про зустріч з Макроном: обговорювали найважливіші для українців питання

Про це він повідомив в інтерв’ю одному із українських телеканалів. “Перше питання, яке я піднімав на переговорах з лідерами Європи, є встановлення миру”, - заявив він.

Відео дня

За словами Порошенка, одразу після завершення президентських виборів “відкривається вікно можливостей” та буде “скликана сесія засідання на найвищому рівні “нормандського формату”.

Президент відзначив, що найбільш вірогідніше майбутня зустріч лідерів “нормандської четвірки” відбудеться у Франції у п’яту річницю створення “нормандського формату”.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 12 квітня, Порошенко провів зустрічі з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Берліні та президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі.

***Нормандський формат - це тип зустрічей у чотиристоронньому форматі (Україна, Німеччина, Франція, Росія) щодо вирішення збройного конфлікту на сході України. Назва формату походить від зустрічі глав цих чотирьох держав, котра вперше відбулася 6 червня 2014 року в містечку Бенувіль, що в Нормандії (Франція), в рамках відзначення 70-річчя операції «Оверлорд» та відкриття так званого другого фронту Другої світової війни.