Петро Порошенко і Ангела Меркель /  фото REUTERS

Канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель пояснила, чому запросила на зустріч чинного главу держави та кандидата в президенти України Петра Порошенка, а його опонента шоумена Володимира Зеленського - ні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час спільної з Порошенком прес-конференції в Берліні.

Читайте такожПорошенко прибув до Німеччини для зустрічі з Меркель

Відео дня

Так, на питання, що вона відповість, якщо говоритимуть, що вона підтримує Порошенка перед другим туром виборів, оскільки президент Франції Емануель Макрон сьогодні матиме зустріч з обома кандидатами, Меркель відповіла: "Я вирішила запросити пана президента. Я з ним постійно спілкуюся, ми бачилися недавно на Мюнхенській конференції з безпеки. Ми постійно зустрічаємося, у нас постійний обмін і постійні зустрічі. І також в часи, коли ми маємо вибори, я також вирішила його запросити, оскільки для мене важливий з ним діалог"

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 12 квітня, у Парижі президент Франції Макрон проведе зустрічі із кандидатами у президенти України Володимиром Зеленським і Петром Порошенком.

Згідно з результатами першого туру виборів президента України, що відбулися 31 березня, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка - 15,95% виборців. Таким чином вони вийшли у другий тур голосування, що відбудеться 21 квітня.