Медведчук займається питаннями звільнення полонених / фото Wikimedia Commons

Ігор Романенко, військовий експерт, генерал-лейтенант запасу і колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ прокоментував ситуацію, що склалася останнім часом навколо персони політика Віктора Медведчука.

Про це повідомляє «Главред».

Читайте також"Принизливо і негарно": експерт розповів, чому Порошенко дістав з нафталіну кума Путіна

Відео дня

"Я думаю, що така запізніла реакція української влади пов'язана з вимогою Путіна до української сторони про те, що саме Медведчук повинен брати участь у переговорному процесі. Україна була змушена дотримуватися цієї умови, оскільки, по суті, було прямо зазначено: якщо Медведчук буде залучений у процес переговорів, то будуть і звільнятися українські полонені, а якщо – ні, то обміну полоненими не буде. За такою схемою і працювали", - вважає експерт.

На думку Романенко, недавня вимога Петра Порошенка до СБУ протягом доби розглянути необхідність участі Віктора Медведчука в переговорах з Росією щодо звільнення українських заручників і військовополонених, безпосередньо пов'язана з новою політичною ситуацією.

"Останнім часом процес обміну полоненими між Україною і бойовиками був припинений, оскільки Путін не бажав підігравати і допомагати президенту Порошенку перед виборами. З літа минулого року Медведчук не брав участі в гуманітарній групі в рамках мінського переговорного процесу, але, незважаючи на це, він користувався правом особистих польотів з Києва в Москву, навколо яких зараз і розгортаються відомі події", - резюмував він.