Порошенко доручив СБУ розглянути доцільність подальшої участі Медведчука у переговорах щодо звільнення заручників в РФ / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко доручив СБУ розглянути доцільність подальшої участі голови політради партії "Опозиційна платформа - за життя" Віктора Медведчука у переговорах щодо звільнення українських заручників на окупованих територіях та політв’язнів в РФ.

Про це Порошенко повідомив в ефірі радіо “НВ”.

Читайте такожПроти кандидата у президенти України відкриють справу через "вояж" у Москву

Відео дня

“Де-факто пан Медведчук представляє РФ і пана Путіна. Мотивація для чого це було (делегування Медведчука до гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи на мінських переговорах - УНІАН)? Бо це був єдиний канал зв’язку з паном Путіним, який виявився неефективним. Це не є компетенцією пана Медведчука визначати, що і як робити Україні”, - заявив він.

За словами Порошенка, у Медведчука була одна функція - звільнення заручників, які перебувають як на окупованій території України, так і в’язницях РФ. “Останній раз це відбулось у грудні 2017 року. Назвати це (роботу Медведчука - УНІАН) ефективним точно не можна”, - зауважив президент.

“Я звертаюся до СБУ розглянути можливість доцільності подальшого використання пана Медведчука в форматі гуманітарної групи для звільнення заручників, якщо його функціонування є неефективним доповісти мені завтра”, - заявив глава держави.