"Нормандська четвірка" може зустрітися в травні-червні / eurointegration.com.ua

Президент України Петро Порошенко не виключає зустрічі з лідерами «нормандської четвірки» в червні, на якій вирішиться питання виведення російських військ з України.

Читайте такожСитуація на Донбасі далека від урегулювання - Меркель (відео)

В ефірі телеканалу «112 Україна» Порошенко заявив, що президент Франції Емманюель Макрон і канцлер Німеччини Анґела Меркель в травні звернуться до президента Росії Володимира Путіна та скоординують свої кроки з президентом США Дональдом Трампом.

Відео дня

«Не виключаю, я зараз вперше про це кажу, на святкуванні D-Day (це відкриття Другого фронту, дата висадки союзних військ у Нормандії)… Буде запрошений президент Росії Путін. Ми зберемося вчотирьох, і в нас є чітка програма, що зробити, щоби нарешті на багатостраждальну землюУкраїни прийшов мир», – сказав Порошенко.

"Уже в травні місяці або на початку червня будуть підписані документи нормандського формату, де буде передбачено виведення російських військ з української території, виведення важкої техніки і артилерії, роззброєння незаконних збройних формувань і прийняття рішення щодо введення блакитних шоломів ООН", – сказав президент.

Востаннє лідери «нормандської четвірки» – України, Німеччини, Франції та Росії – зустрічалися в жовтні 2016 року.