У Мінкульті нагадали Філарету, що УПЦ КП вже не існує \ фото УНІАН

Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП) припинила існування, коли увійшла до складу Православної церкви України (ПЦУ).

Читайте такожУ Мінкульті прокоментували нібито прагнення Філарета відновити УПЦ КП

Про це йдеться у повідомленні Міністерства культури у відповідь на заяви почесного патріарха ПЦУ Філарета про те, що УПЦ КП досі існує.  «Постановою Помісного собору колишньої Української православної церкви Київського патріархату, яку було ухвалено 15.12.2018 року, напередодні Всеукраїнського православного Об’єднавчого собору, діяльність такого релігійного об’єднання, як Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП), було припинено шляхом об’єднання та приєднання до утвореної Православної церкви України», – йдеться в повідомленні Мінкульту.

Відео дня

У відомстві додали, що на підставі згаданого рішення Помісного собору міністерством було визнано такими, що втратили чинність, накази про реєстрацію статуту УПЦ КП.

"У зв’язку з викладеним вище Міністерство культури зазначає, що заяви про нібито відновлення діяльності в Україні такого релігійного об’єднання як УПЦ КП є такими, що не відповідають дійсності", - йдеться в заяві.

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив 9 травня в інтерв’ю ТСН, що церква, в якій він був патріархом, ще існує. Цього тижня в засобах інформації з’явилися копії запрошень на зустріч з Філаретом. Вони розсилалися на бланках Київського патріархату, запрошення отримали майже всі єпископи ПЦУ. Філарет запрошує церковних високопосадовців на так звану братню бесіду.