Дмитро Разумков / REUTERS

Представник штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів, що новообораний президент дізнався про приїзд адвоката Дональда Трампа Рудольфа Джуліані зі ЗМІ.

Про це Разумков розповів в ефірі "Свободи слова" на ICTV, передає Українська правда.

"Про те, що приїжджає Рудольф Джуліані Зеленський дізнався зі ЗМІ та те, що він не приїжджає, він теж дізнався зі ЗМІ. Саме тому мені дивна та інформація, яка з'явилася в американських ЗМІ про те, що хтось давав коментар з представників команди про те, що там є якісь підводні камені. Це не відповідає дійсності. Будемо сподіватися, що це непорозуміння буде знято у взаєминах між командою Зеленського і представниками США", - зазначив представник штабу Зеленського.

Відео дня

Читайте такожЗеленського намагаються втягнути у внутрішньополітичний конфлікт в США - The Washington Post

На запитання, чи хтось із команди Зеленського працює над вирішенням цієї ситуації, Разумков відповів: "Я думаю, що такі питання повинні носити конфіденційний характер, це раз, а два - Зеленський готовий проводити такі зустрічі не тільки з офіційними представниками держав, а й в тому числі і зустрічатися з представниками тих чи інших політичних сил, або не політичних сил, які будуть зацікавлені в подальшому поглибленні взаємин між державами, які позитивно налаштовані і допомагають нам в боротьбі за нашу незалежність".

Як повідомляв УНІАН, американське видання The New York Times поінформувало, що Джуліані, який мав намір відвідати Київ і зустрітися з новообраним президентом України Володимиром Зеленським, скасував візит. За даними видання, причиною скасування стали "спопеляючі атаки" на Джуліані після анонсованого візиту до України. Його звинуватили в пошуку допомоги за кордоном для проведення кампанії з переобрання Дональда Трампа на виборах у 2020 році. Своєю чергою Джуліані заявив, що його підставляють і звинуватив демократів у спробі спотворити мету поїздки. Раніше видання The New York Times написало, що Джуліані найближчими днями планував відвідати Київ і зустрітися із Зеленським.

Читайте такожСкасування візиту Джуліані: адвокат Трампа пояснив, чому він не приїде в Україну

Видання писало, що Джуліані нібито мав намір закликати Зеленського до того, щоб в Україні продовжували розслідувати питання, які, за твердженнями союзників Білого дому, можуть дати нову інформацію стосовно двох питань, в яких зацікавлений Трамп. Одне з цих питань стосується розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо російського втручання у президентські вибори у 2016 році. Інше - сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена.

Гантер Байден був членом ради директорів газової компанії, якою володіє український бізнесмен Микола Злочевський, Burisma Holdings Limited. Видання зазначало, що мета поїздки Джуліані до Києва полягала у тому, щоб дискредитувати розслідування Мюллера та потенційно завдати шкоди Джозефу Байдену, який нині є фаворитом на висунення кандидатом у президента США в 2020 році від Демократичної партії.