Володимир Зеленський / REUTERS

У четвер, 16 травня, в Адміністрації президента України відбулася зустріч між командами чинного та новообраного глави держави Петра Порошенка та Володимира Зеленського.

Вони обговорювали деталі інавгурації Зеленського та передачу справ. Про це повідомила у своєму Telegram-каналі журналістка, шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

За попередньою інформацією, новим главою Адміністрації президента має стати юрист передвиборчого "штабу Зе" Андрій Богдан. "Він поводився дуже впевнено, роздавав доручення як господар ситуації, вникав у всі деталі", – розповіло джерело журналістці.

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського прокоментували розвал коаліції в Раді

Також їй стали відомі деякі деталі майбутньої інавгурації Володимира Зеленського, які обговорювалися на зустрічі.

У день інавгурації, 20 травня, до початку заходу команда Зеленського анонсувала зйомки ролика, які повинні пройти на так званому вертолітному майданчику Януковича.

"Ранок - як і водиться - у Верховній Раді. До цього команда Зе анонсувала зйомки ролика. Нібито починають на "вертолітному майданчику Януковича" - Володимир Олександрович оглядає Дніпровську далечінь, думає про долю батьківщини й потім ледь не пішки йде "під купол", - пише Кошкіна.

Також під час інавгурації Зеленському повинні присягнути на вірність військові. Це може статися на Софійській площі або в Маріїнському парку.

Крім того, від урочистого прийому, який зазвичай завершує офіційну частину інавгурації, організатори поки що нібито відмовилися. 

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада призначила на понеділок, 20 травня, урочисте засідання парламенту, присвячене складенню присяги новообраним президентом України Зеленським. Засідання має розпочатися о 10:00.