Президент Литви назвала Україну близькою країною / фото УНІАН

У понеділок, 20 травня, президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте відбуває до Києва для участі в церемонії інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляється на сайті президента Литви.

Читайте такожЯпонія визначилась із представником на інавгурації Зеленського

Відео дня

«Як зазначила глава держави, Україна - дуже близька для нас країна. Литовський народ протягом багатьох десятків років вів боротьбу за свободу, тому дуже добре розуміє і підтримує прагнення українського народу самостійно створювати європейське майбутнє своєї держави, а також рішуче підтримує Україну в захисті свого суверенітету і територіальної цілісності», - зазначили в прес-службі глави Литовської держави.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада призначила на понеділок, 20 травня, урочисте засідання парламенту, присвячене складенню присяги новообраним президентом України Зеленським. Засідання має розпочатися о 10:00.

Відомо, що на інавгурацію прибудуть помічник генерального секретаря Організації Північноатлантичного договору (НАТО) з політичних питань і політики безпеки, посол Алехандро Альваргонсалес і віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович.