Є неузгодженість позицій у коаліції щодо особливого статусу Донбасу / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це депутат сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання щодо причин продовження консультацій у парламенті.

“Є неузгодженість позицій у коаліції щодо питання особливого статусу зони бойових дій. На даний момент фракції Радикальної партії, “Самопомочі” і “Батьківщини” не готові підтримувати цей законопроект, внесений президентом. Тому оголошена перерва і зараз збирається рада коаліції. Будемо намагатися знайти спільну позицію”, - сказав депутат.

Відео дня

Читайте такожГройсман заявив, що Київ не збирається наділяти Донбас особливими повноваженнями

Відповідаючи на уточнення, чи без цих фракцій вистачає голосів за дане питання, Кононенко висловив думку, що голосів вистачає, але в такому питанні необхідна єдність коаліції.

Депутат також уточнив, що йдеться і про відповідні постанову і законопроект, які стосуються даного питання. “Вони невід'ємні. Один закон без іншого не працює”, - додав Кононенко.

Як зазначив у коментарі журналістам лідер Радикальної партії Олег Ляшко, наразі у консультаціях із керівниками фракцій бере участь також секретар РНБО Олександр Турчинов. “Нас намагаються переконати і знайти компроміс у питанні голосування за ці закони”, - сказав депутат і додав, що Радикальна партія не підтримує дані законодавчі ініціативи, адже вважає їх “легалізацією російської окупації”.

На думку Ляшка, територіям потрібно надавати не особливий статус, а статус окупованих територій.