Володимир  Гройсман радить Павлу  Клімкіну взяти кількамісячну відпустку / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман радить міністру закордонних справ Павлу Клімкіну написати заяву на відпустку на кілька місяців.

Так глава Кабміну в ефірі ток-шоу "Право на владу" запропонував вирішити проблему того, що парламент відмовляється звільнити з посади Клімкіна, пише ТСН.

"Я вважаю, що президент нехай звернеться до міністра закордонних справ Павла Клімкіна і запропонує йому піти у відпустку на кілька місяців. Я йому її (заяву – ред.) підпишу. Я готовий виконати свої повноваження як прем'єр-міністра і внести будь-яку кандидатуру на посаду першого заступника міністра закордонних справ, який буде виконувати обов'язки. Але цю кандидатуру нехай запропонує президент", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожГройсман розкритикував Клімкіна через ситуацію із Зеленським і нотою-відповіддю Росії

За словами Гройсмана, йому байдуже, кого призначать. Йому важливо, що ця людина буде робити.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 червня, президент Володимир Зеленський звинуватив МЗС і особисто Павла Клімкіна у діях, які можуть зірвати процес звільнення українських моряків. Він заявив, що не бачив ноту МЗС РФ, у якій йдеться про військовополонених моряків, а також його не поінформували про ноту-відповідь МЗС України. Президент був обурений тим, що Клімкін відповів на ноту МЗС РФ, не порадившись з ним. За словами президента, нота-відповідь МЗС України може поставити під загрозу повернення моряків.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін відповів на звинувачення Зеленського у діях щодо зриву процесу звільнення українських моряків. Зокрема, він оприлюднив копії дипломатичних нот РФ і України стосовно військовополонених українців. За словами Клімкіна, російська нота є пасткою, яка "була підготовлена для наших моряків, для нашої юридичної та дипломатичної команди, для керівництва країни".