Рада відмовилася звільняти Клімкіна / фото УНІАН

Верховна Рада України відмовилася підтримувати президентський проект постанови про звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України.

Як передає кореспондент УНІАН, за проект постанови (№10381) проголосували лише 160 народних депутатів із 275, зареєстрованих у сесійній залі.

У проекті зазначається, що, відповідно до пункту 12 частини першої статті 85 Конституції України, Верховна Рада постановляє звільнити Клімкіна.

Відео дня

Під час розгляду проекту постанови та голосування за нього у сесійній залі візуально перебували менш як 200 депутатів. Як відомо, для ухвалення постанов та законів необхідно мінімум 226 голосів депутатів.

Читайте такожКомітет Ради підтримав звільнення Клімкіна і призначення Пристайка главою МЗС

Також голова Верховної Ради Парубій проігнорував повсякденне прохання нардепів озвучити результати голосування по фракціях.

Як повідомляв УНІАН, 6 червня Верховна Рада не підтримала відставку та звільнення Клімкіна з посади міністра закордонних справ України.

1 липня Клімкін оголосив, що з 3 липня йде "у політичну відпустку". 2 липня президент Володимир Зеленський повторно звернувся до Верховної Ради з проханням невідкладно розглянути подання про звільнення Клімкіна з посади глави МЗС та призначення на цю посаду Вадима Пристайка. Відповідні подання глава держави вніс на розгляд народних депутатів 11 червня.

4 липня Клімкін заявив, що вже не здійснює оперативне керівництво МЗС і з часу інавгурації Зеленського не мав з ним контактів.