СБУ перевірить обставини перебування Симоненка у РФ / УНИАН

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська. "СБУ викликає Симоненка завтра на допит. СБУ перевіряє обставини перебування лідера Компартії України Симоненка на пленумі ЦК КПРФ в Москві. При цьому досліджуються його публічні виступи та коментарі російським телеканалам, в тому числі "Росія-24" 28 березня щодо наявності в його словах закликів до вчинення злочинів проти основ національної безпеки України", - сказала Олена Гітлянська, зауваживши, що саме за цими обставинами Петро Симоненко викликається до Головного слідчого управління СБУ.

Читайте такожНаливайченко назвав членів КПУ поліцаями та колаборантами

У свою чергу лідер КПУ Петро Симоненко заявив: "Я ніякої інформації не отримував від СБУ". На його думку, "сьогодні все робиться правоохоронними органами, в даному випадку СБУ, тільки для того, щоб дискредитувати Компартію".

Відео дня

Як повідомляв УІНАН, 30 березня міністр юстиції України Павло Петренко звернувся до СБУ з вимогою перевірити розповсюджену напередодні народними депутатами інформацію про обрання лідера українських комуністів Петра Симоненка до президії пленуму КПРФ.