Юрій Гримчак / фото УНІАН

Деснянський районний суд Чернігова призначив заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалила суддя Наталія Лямзіна.

В ухвалі зазначається, що Гримчак обґрунтовано підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, може виїхати за кордон або на тимчасово окуповані території, має зв'язки у правоохоронних органах, а його дружина є двоюрідною сестрою іншого підозрюваного у справі, Ігоря Овдієнка, – тому є підстави вважати, що Гримчак може ухилятися від слідства та впливати на свідків.

Відео дня

Щодо розміру застави суддя зазначила, що достатнім заходом стримування для Гримчака буде 6 млн грн. Прокурори клопотали про заставу у 12,5 млн грн.

Читайте такожСтало відомо, чому Гримчака звинувачують у шахрайстві, а не хабарництві

У разі внесення застави Гримчака зобов'язано утриматися від спілкування з Овдієнком, свідками, носити електронний браслет, не відлучатися з місця проживання без дозволу слідчого, з'являтися на вимогу слідчого, прокурору, суду, та здати паспорти.

Після того, як суддя завершила зачитувати ухвалу, адвокат Гримчака Тетяна Матяш зауважила, що в ухвалі вказано інше, ніж у Гримчака, по-батькові - Михайлович, в той час, як він є Миколайович.

Також адвокат зазначила, що в ухвалі місцем народження Гримчака вказано місто Дніпро, тоді як він народився у Донецьку.

Адвокат стала вимагати, щоби Гримчака випустили з-під варти, бо в ухвалі йдеться не про нього, а про іншу людину.

Суддя заявила, що це технічна помилка і вона її виправить, тоді як адвокат заявила, що для цього потрібно окреме засідання. Суддя з залу пішла, а Гримчака охороняє конвой.

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня правоохоронці затримали Гримчака і його помічника під час одержання 480 тис. доларів хабара.

За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави.

15 серпня Гримчаку та його помічнику було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу. "Ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошовими коштами - в особливо великому розмірі", - пояснили в НАБУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.