Фото УНИАН

Як зазначається у повідомленні спікера парламенту на сторінці Facebook, жодного рішення про підвищення депутатської зарплати він не підпише.

"Хочу офіційно заявити – ніякого підвищення не було і я, як голова Верховної Ради, жодного рішення про підвищення зарплатні депутатам у тих умовах, в яких зараз живе країна, не підпишу. Хочеться звернути увагу тих, хто розповсюджує ці чутки – не вигадуйте те, чого немає", - написав Гройсман.

Читайте такожДепутат БПП стверджує, що зарплату парламентарям не підвищували

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, народний депутат Верховної Ради VII скликання, член політради "Батьківщини" Андрій Павловський заявив, що депутатам Верховної Ради України VIII скликання з 1 квітня підвищили зарплату з близько 6,5 тисячі гривень до близько 17,5 тисячі гривень в місяць.

Нагадаємо, одним з доопрацювань бюджету Радою вже після прийняття закону стало підвищення максимального розміру заробітної плати народним депутатам України до 10 розмірів мінімальної заробітної плати.

"Вилучено частину 4 пункту 7 Перехідних положень щодо обмеження максимального розміру заробітної плати народним депутатам і членам Кабінету Міністрів України - у розмірі посадового окладу (у законі (реєстр.№1577) обмежена 10 розмірами мінімальної заробітної плати - 12 180 грн, а посадовий оклад - 5 600 грн.)", - написав Павловський.