Данилюк неправдиво вказав про житло і земельну ділянку / Фото УНІАН

Колишній міністр фінансів та секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Данилюк вказав у деклараціях недостовірні дані на майже 1,6 мільйона гривень.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

Читайте також"Зв'язую вас з Єрмаком – дуже близьким до Зеленського": Джуліані розкрив частину свого листування із Волкером

Відео дня

Згідно з даними перевірки, Данилюк, подаючи виправлені декларації за 2015 і 2016 роки, зазначив недостовірні відомості про житло і земельну ділянку, які належать йому та дружині на праві спільної власності. Загальна сума таких відомостей становить понад 1,6 мільйона гривень.

Крім того, НАЗК інформує про недостовірну інформацію у виправленій декларації нардепа Віктора Шевченка (за 2017 рік), який «забув» вказати автомобіль, корпоративні права і доходи дружини на загальну суму 480 тисяч гривень.

Водночас суддя Дружківського міськсуду Донеччини Геннадій Молібога у виправленій декларації за 2015 рік не вказав дві земельні  ділянки та автомобіль, а також зазначив неправдиво дохід дружини. Про автомобіль суддя не повідомив і в декларації за 2016 рік.

Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації судді за 2015 рік (виправленій) становить понад 1,6 мільйона гривень, а за 2016 – понад 560 тисяч гривень.

Як повідомляв УНІАН, 27 вересня в Офісі президента України заявили, що Данилюк написав на ім'я Зеленського заяву про відставку, глава держави розгляне її після повернення із США.

Пізніше Данилюк підтвердив інформацію.