Подробиць в інституті не розкривають / фото УНІАН

У Київському науково-дослідному інституті судових експертиз на 1 жовтня заплановане проходження п’ятим президентом України Петром Порошенком психофізіологічного дослідження із застосуванням поліграфа.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі інституту.

Читайте такожЯнукович не приїде на суд до Києва, оскільки боїться помсти Порошенка – адвокати

Відео дня

«Так, дійсно, таке дослідження (психофізіологічне із застосуванням поліграфа – УНІАН) призначене на завтра,1 жовтня. Але більше, крім тієї інформації, що воно призначене, сказати не можемо», - відповіли в установі та зауважили, що на даний час невідомо, з’явиться Порошенко на дослідження чи ні.

Крім того, в прес-службі зазначили, що всі деталі можуть бути розголошені тільки з дозволу слідчих органів.

Як повідомляв УНІАН, 13 серпня прес-служба Державного бюро розслідувань заявляла, що Печерський районний суд Києва дав дозвіл на допит Порошенка із застосуванням детектора брехні.

Такий дозвіл дали у провадженні щодо ймовірного ухилення екс-президента від податків під час купівлі-продажу телеканалу "Прямий".

12 серпня Порошенко був на допиті у ДБР як свідок у кримінальному провадженні щодо можливого ухилення від сплати податків і подальшої легалізації доходів під час купівлі-продажу ТОВ "Телеканал "Прямий". Після цього директор ДБР Роман Труба допустив, що наступний допит Порошенка буде проведено із застосуванням поліграфа. Екс-президент відповів, що не довіряє ДБР, але готовий пройти поліграф в ефірі телеканалу "Прямий".