Ангела Меркель / REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про досягнення передумов з метою проведення саміту лідерів країн "нормандської четвірки" (Німеччини, Франції, України і Росії).

Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте такожМакрон закликав реалізувати «формулу Штайнмаєра» та анонсував новий «нормандський саміт»

Відео дня

Зокрема, канцлер Німеччини заявила, що останній прорив у переговорах щодо Донбасу, пов'язаний з погодженням "формули Штайнмаєра", проклав шлях для проведення зустрічі лідерів Німеччини, Росії, України та Франції у спробі втілити Мінські угоди від 2015 року та припинення бойових дій між підтримуваними Росією бойовиками та Збройними силами України.

"Ми здійснили крок уперед, але багато інших кроків стоять перед нами", - наголосила Меркель у Берліні після зустрічі з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Перед цим речник Меркель заявив, що чотирьохсторонній саміт у "нормандському форматі" відбудеться у "найближчому майбутньому".

При цьому у Меркель запитали про перспективу зняття санкцій проти Росії.

У цьому зв'язку канцлер ФРН заявила, що учасники переговорів все ще мають здійснити багато роботи у майбутньому. За її словами, для скасування санкцій мають бути певні умови, і тому зараз скасування неможливе.

Раніше Франція також заявила про виконання умов для проведення зустрічі в "нормандському форматі" у Парижі.