фото УНІАН

Міністерство закордонних справ Франції заявляє про досягнення значного прогресу у переговорах стосовно Донбасу, метою яких є припинення довготривалої кризи в Україні, що створює умови для проведення зустрічі лідерів "нормандського формату" у Парижі.

Зокрема, у Франції привітали погодження так званої "формули Штайнмаєра", повідомляє Reuters.

"Франція вітає цей прогрес, який став можливим завдяки інтенсивним переговорам, що проходили в ці останні тижні в рамках так званого "нормандського формату" між Францією, Німеччиною, Україною і Росією", - заявив речник МЗС Франції.

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня Зеленський заявив, що українська сторона на переговорах ТКГ у Мінську відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану "формулу Штайнмаєра".

Читайте такожМайже дві третини українців не можуть оцінити «формулу Штайнмаєра»

"Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст "формули Штайнмаєра", - сказав президент і додав, що ця формула має бути імплементована в новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Чинний закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

За словами глави держави, буде новий закон, який розроблятиме парламент у тісній співпраці та при публічному обговоренні з суспільством і в ньому не буде перейдено жодної "червоної лінії".

"Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої", - підкреслив Зеленський, наголосивши, що місцеві вибори не відбудуться, якщо на Донбасі залишаться війська.

Також Зеленський наголосив, що питання виведення російських військових з окупованих районів Донбасу має обговорюватися у "нормандському форматі".