Зараз Порошенко активно критикує "формулу Штайнмаєра" / фото УНІАН

Екс-президент України Петро Порошенко, як свідчить відео за 2016 рік, мав намір підписати "формулу Штайнмаєра". А зараз називає її "капітуляцією" країни.

Читайте такожУ Росії розповіли про підписання "формули Штайнмаєра" на окремих аркушах

"Було окреме обговорення питання підготовки до виборів, і домовилися продовжити на рівні експертів, на рівні робочих груп, роботу з підготовки концепції виборчого законодавства, імплементації так званої "формули Штайнмаєра", - заявляв тоді п'ятий глава держави.

А зараз Порошенко, який у 2016 році погоджувався на "формулу Штайнмаєра", її активно критикує та називає "російською вигадкою".

"Ніякої "формули Штайнмаєра" не існує в природі. Це все російська вигадка. До вчорашнього дня жоден представник України ні в усній, ні в письмовій формі не підтримував цю формулу. І я як безпосередній учасник переговорів у нормандському форматі говорив, що цю ініціативу неодноразово намагався протиснути Володимир Путін. "Формула Штайнмаєра" придумана в Кремлі та захищає російські інтереси", - заявив екс-президент.

Відео: Главред

Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня Зеленський заявив, що українська сторона на переговорах ТКГ в Мінську відповіла на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, що погоджує так звану "формулу Штайнмаєра".