Міністр зазначив, що розведення повинне було початися як раз сьогодні \ фото УНІАН

Розведення сил в Петрівському Донецької області завершить виконання всіх передумов для проведення зустрічі «нормандської четвірки».

Читайте такожПереговори про підготовку зустрічі в "нормандському форматі" є секретними - німецький посол

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив на спільній з естонським колегою Урмасом Рейнсалу прес-конференції у Києві.

Відео дня

«Ви знаєте, що за нашими оцінками розведення мало початися якраз сьогодні, 4-го числа, але декілька днів тому були обстріли в районі розведення. Не просто в районі десь там, а в конкретній зоні розведення, що було зафіксовано також місією ОБСЄ. Тому ми були вимушені перенести це розведення на той період, коли буде досягнутий семиденний період тиші. Як тільки буде досягнутий цей період, ми будемо готові до наступного етапу розведення. Цим розведенням ми завершимо всі передумови для проведення зустрічі «нормандської четвірки», - зазначив Пристайко.

«Розраховуємо, що РФ цього разу знайде час для того, щоб чотири лідери зустрілися. Наші німецькі та французькі колеги вже готові до цієї зустрічі, очевидно, що президент Зеленський теж готовий до цієї зустрічі», - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, 1 листопада міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що дата початку розведення військ в Петрівському буде переглядатись через обстріли бойовиків, які відбулись на цій ділянці 30 жовтня.