СЦКК назвав провокацією заяви окупантів про розведення сил \ фото president.gov.ua

Заяви представників окупаційної влади щодо намірів 4 листопада розпочати процес розведення сил і засобів у Петрівському Донецької області є провокацією.

Читайте такожПоблизу Золотого-4 на Луганщині завершилося розведення сил та засобів

Про це повідомляється на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook з посиланням на українську сторону Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Відео дня

Українська сторона СЦКК зазначає, що 3 листопада в низці ЗМІ з'явилася інформація про те, що окупаційна влада 4 листопада готова приступити до початку розведення сил і засобів на ділянці №3 «Петрівське», на знак чого запустять білу сигнальну ракету в 12.00 (за київським часом) 4 листопада.

«У цьому контексті заяви представників окупаційної влади щодо намірів розпочати процес розведення на ділянці №3 є нічим іншим як черговою провокацією та замилюванням очей світовій спільноті», - заявляє українська сторона СЦКК.

«У такий спосіб, видаючи уявне за бажане, ватажки самопроголошених квазіутворень не дотримуються Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань у форматі Тристоронньої контактної групи щодо встановлення стійкого режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін», - наголошується у заяві.

Українська сторона СЦКК зазначає, що, згідно з даними звіту СММ ОБСЄ від 31 жовтня, останнє порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань РФ в межах ділянки № 3 «Петрівське» зафіксовано 30 жовтня.

Згідно з Мінськими домовленостями, умовою початку розведення сил і засобів є верифікація СММ ОБСЄ дотримання режиму повного припинення вогню протягом семи діб, наголошується у заяві.

Як повідомляв УНІАН, 1 листопада міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що дата початку розведення військ в Петрівському буде переглядатись через обстріли бойовиків, які відбулись на цій ділянці 30 жовтня.