Дозвіл на доступ до паспортних даних Порошенка виданий на один мясяць / Фото: УНІАН

Печерський районний суд міста Києва дозволив слідчим Державного бюро розслідувань отримати доступ до даних службового та дипломатичного паспортів колишнього президента України Петра Порошенка.

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, відповідне рішення 22 листопада ухвалив слідчий суддя Олег Білоцерківець.

Читайте такожДБР оприлюднило повний перелік проваджень, в яких фігурує Порошенко

Відео дня

Суд розглянув і задовольнив клопотання слідчого третього слідчого відділу Першого управління організації досудових розслідувань ДБР Олени Осетрової про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні Міністерства закордонних справ.

У кримінальному провадженні ДБР від 31 липня 2019 року розслідується факт щодо ймовірної організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з використанням завідомо підроблених документів колишнім президентом України та службовими особами органів державної митної і прикордонної служб, а також ймовірного вчинення підроблення документів та використання підроблених документів з метою незаконного переправлення осіб через державний кордон України, тобто за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 332, ч. 4 ст. 358, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

До ДБР надійшла заява від адвоката Олени Ісаєвської про вчинення кримінального правопорушення, зі змісту якої випливає, що, ймовірно, екс-президент і службові особи органів митної та прикордонної служб організували незаконне переправлення осіб через державний кордон України з використанням завідомо підроблених документів.

У цьому зв'язку суд надав дозвіл на тимчасовий доступ до паспортних даних службового та дипломатичного паспортів громадянина України для в'їзду в Україну та виїзду з України, що видавався екс-президенту, та всіх документів, що надавалися та були складені при їх оформленні та видачі.

Суд визначив строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховується з дня постановлення ухвали слідчим суддею - від 22 листопада.