Геращенко відповіла на слова Зеленського про Порошенка / facebook.com/iryna.gerashchenko

У п'ятого президента Петра Порошенка відреагували на критику з боку діючого глави держави щодо положень Мінських угод в частині контролю над кордоном.

Про це повідомляє нардеп від "Європейської солідарності", колишня перша-віце спікер парламенту Ірина Геращенко на сторінці у Facebook.

Геращенко заявила, що Зеленський критикував Порошенка, однак нібито не допустив подібної риторики щодо Володимира Путіна.

Що стосується Мінських угод, то, як пояснила Геращенко, вони були підписані в найтрагічніші дні для України, коли потрібно було зупинити трагедії в Іловайську та Дебальцевому. 

"Ми використали паузу для нарощування міці української армії, посилення нашої оборонної сфери. Наступники, користуйтеся цим. Щось підписали не так і не те - підпишіть свій план, свою дорожню карту, яка приведе Україну до миру через перемогу", - написала депутат.

Читайте такожМеркель виступила за адаптацію Мінських угод до реалій

"Ми ж в усіх питаннях, що працюють на Україну, точно будемо владу підтримувати. Бо ворог - в Кремлі. Це аксіома", - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський на брифінгу після "нормандського саміту" сказав, що Порошенко, за словами Путіна, підписав у Мінську серед іншого можливість повернення контролю над кордоном з РФ після проведення там виборів, а не до.