Володимир Зеленський / REUTERS

Президент Володимир Зеленський заявляє, що Україна повинна отримати контроль над кордоном з Росією перед місцевими виборами на Донбасі.

Про це глава держави сказав на спільній прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Російської Федерації Володимиром Путіним за результатами саміту в «нормандському форматі» у Парижі.

Читайте також"Донбас і Крим – це Україна": Зеленський в присутності Путіна окреслив "червоні лінії", які ніколи не перетне

«У нас з президентом РФ, кажу відверто, напевно, абсолютно різний погляд з приводу передачі кордону і коли це можливо. І, дійсно, я можу відкрито про це говорити, президент РФ ... він каже, що в Мінську те, що наш колишній президент Петро Олексійович (Порошенко) підписував, передача кордону - після виборів. Я, природно, порушую питання про те, щоб передача кордону була до проведення місцевих виборів», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що аргументовано говорить з цього питання.

«Наразі у нас різні погляди, але я думаю, що не випадково ми говоримо про зустріч за кілька місяців, і не випадково у нас зустріч чотирьох лідерів», - підкреслив Зеленський.

«Ми зобов'язані знайти вихід (з цього питання - УНІАН), інакше не зрушимо далеко», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський на переговорах у "нормандському форматі" в Парижі запропонував створити в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську підгрупу щодо відновлення Україною контролю над кордоном на Донбасі.