ДБР відкрила провадження через можливу держзраду Порошенка / фото УНІАН

Державне бюро розслідувань зареєстровало кримінальне провадження за фактом можливого вчинення державної зради екс-президентом України, чинним народним депутатом Петром Порошенко під час підписання Мінських угод.

Читайте такожУ ДБР анонсували нову підозру для Порошенка

Про це кореспондента УНІАН повідомила речниця Держбюро розслідувань Анжеліка Іванова.

Відео дня

За її словами, за результатами розгляду заяви з приводу вчинення Порошенком можливої державної зради в ході підготовки та проведення 11-12 лютого 2015 року переговорів щодо змісту документу під назвою «Комплекс заходів, спрямованих на виконання Мінських угод», 10 грудня 2019 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування.

Попередня кваліфікація кримінального правопорушення: ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Заяву до ДБР написав колишній топчиновник часів Віктора Януковича Андрій Портнов. Він опублікував у Telegram повідомлення ДБР про відкриття справи. 

t.me/PortnovUA

Довідка УНІАН. У Мінську 12 лютого 2015 року відбулися переговори про врегулювання ситуації на Донбасі за участю президента України Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна.

За підсумками переговорів було затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію Мінських домовленостей, досягнутих у вересні 2014 року. Крім того, ухвалено декларацію лідерів України, Франції, Німеччини і РФ на підтримку цих заходів.