Кулеба розповів про зустрічі з керівництвом НАТО / УНІАН

Україна готова брати повноцінну участь у системі закупівель Північноатлантичного альянсу.

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони, про це заявив віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба.

Зустрічі української делегації з керівництвом НАТО відбулися 14-15 січня в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі.

Відео дня

"Система закупівель Агенції НАТО з підтримки і постачання – це своєрідний натівський ProZorro. Ми переконані, що участь України у цій системі зробить сильнішою і Україну, і НАТО. Це вписується в логіку дій уряду із створення нових можливостей для українських експортерів. По суті, йдеться про євроатлантичну інтеграцію української оборонної промисловості", - сказав віце-прем’єр-міністр.

Кулеба пояснив, що таким чином українські виробники зможуть брати участь у тендерах НАТО та продавати свою продукцію іноземним замовникам, а також наближатися до стандартів Альянсу.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Світлана Панаіотіді звернулася до високопосадовців Альянсу з проханням відрядити до України спеціалістів для проведення консультацій з користування системою закупівель, яку використовує NSPA.

Читайте такожУкраїна та НАТО проведуть спільні навчання в Одесі

"Ми плануємо провести у лютому-березні 2020 року семінар з представниками української оборонної промисловості щодо порядку безкоштовної реєстрації українських підприємств в електронному каталозі NSPA для виробників оборонної продукції", - пояснила Панаіотіді.

Вона також запропонувала організувати виставку можливостей та досягнень окремих підприємств оборонної промисловості України в штаб-квартирі НАТО у 2020 році.