REUTERS

Як повідомляє Deutsche Welle, за словами міністра, «кризу ще далеко не вирішено. Постійні порушення режиму припинення вогню несуть із собою небезпеку нової військової ескалації».

Читайте такожШтайнмаєр: Треба пришвидшити початок політичного процесу для вирішення кризи на Донбасі

29-30 травня відбудеться візит Штайнмаєра в Україну. Він має намір відвідати Київ і Дніпропетровськ. Сьогодні заплановані зустрічі глави німецького МЗС з президентом України Петром Порошенком та прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком. Йтиметься, зокрема про досягнення поступу в реалізації Мінських домовленостей, зазначає DPA.

Штайнмаєр також пообіцяв підтримку Києву з боку Берліна на шляху втілення реформ в Україні. За його словами, «Україна заслуговує на справжній шанс мати змогу зараз повноцінно реалізувати необхідні глибокі реформи. Для цього необхідна сильна політична воля влади в Києві, але також і активна й довготривала допомога з боку міжнародної спільноти».

У Дніпропетровську Штайнмаєр має намір зустрітися з представниками Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі, яка працює на Донбасі. Перед візитом Штайнмаєр вкотре раз наголосив на необхідності забезпечити міжнародним спостерігачам «стовідсотковий доступ» до зони протистояння на сході України.