Альона Бабак подала у відставку / фото УНІАН

Міністр розвитку громад і територій України Альона Бабак подала у відставку.

Про це повідомляють Українська правда (УП) з посиланням на джерела у фракції "Слуга народу" та Кабінеті міністрів, а також нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

"Сьогодні в парламент надійде подання прем'єр-міністра України про звільнення з займаної посади міністра розвитку громад і територій України Альони Валеріївни Бабак, яка написала заяву за власним бажанням. Також до парламенту надійде подання прем'єра щодо нової кандидатури на посаду міністра", - повідомив Гончаренко.

Відео дня

Її відставку пояснюють тим, що міністр "не справлялася, не делегувала повноваження", пише УП. Водночас більшість нардепів "Слуги народу" не знає про звільнення Бабак. У п'ятницю, 17 січня, про це оголосять на профільному комітеті.

Читайте такожПрем'єр - профан в економіці, а соросята "ухойдакали" економіку: всі подробиці нового "касетного скандалу" з Гончаруком

Посаду міністра розвитку громад і територій пророкують голові Івано-Франківської облдержадміністрації Денису Шмигалю, зазначає УП. А за словами Гончаренка, головним кандидатом на посаду замість Бабак є народний депутат Олена Шуляк, яка представляє фракцію "Слуга народу".

У Кабміні наголошують на важливості розвитку регіонів і дають 90% імовірності, що Шмигаль стане віце-прем'єром.

За даними УП, кандидатуру Бабак президенту запропонував Олексій Гончарук, який був знайомий з депутаткою по роботі у BRDO. Зеленському сподобалися її професійні якості, і він майже одразу погодив її кандидатуру на посаду міністра.

Денис Шмигаль, 1975 року народження, львів'янин. У січні 2018 року став директором Бурштинської ТЕС (ПАТ ДТЕК "Західенерго"). До цього обіймав посаду голови департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА, був заступником начальника ГУ Міндоходів у Львівській області.

Денис Шмигаль може стати міністром розвитку громад і територій / фото УНІАН

Довідка УНІАН. 29 серпня минулого року Верховна Рада призначила Альону Бабак міністром розвитку громад і територій. До цього Бабак була членом робочої групи з питань реформування житлово-комунального господарства при Мінрегіоні, членом науково-консультативної ради при Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг.

Нове Міністерство розвитку громад і територій було створене шляхом реформування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.