Голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль / фото УНІАН

Профільний комітет Верховної Ради планує схвалити призначення голови Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля на посаду віце-прем'єра та міністра розвитку громад та територій України.

Про це йдеться в порядку денному комітету з питань організації державної влади, пише Новое время.

Згідно з документом, на засіданні у п’ятницю, 17 січня, депутати планують розглянути звільнення Альони Бабак з посади міністра розвитку громад та територій та призначення Дениса Шмигаля віце-прем'єр-міністром та головою Міністерства.

Відео дня
фото nv.ua

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, що Міністр розвитку громад і територій України Альона Бабак подала у відставку.

ЗМІ повідомляли, що однією з кандидатур на заміну Бабак є голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль. Також, нардепом Олексієм Гончаренком називалася кандидатура депутата від "Слуги народу" Олени Шуляк.

Читайте такожУ Кабміні спростували інформацію про відставку Гончарука

Денис Шмигаль, 1975 року народження, львів'янин. У січні 2018 року став директором Бурштинської ТЕС (ПАТ ДТЕК "Західенерго"). До цього обіймав посаду голови департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА, був заступником начальника ГУ Міндоходів у Львівській області.

Довідка УНІАН. 29 серпня минулого року Верховна Рада призначила Альону Бабак міністром розвитку громад і територій. До цього Бабак була членом робочої групи з питань реформування житлово-комунального господарства при Мінрегіоні, членом науково-консультативної ради при Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг.

Нове Міністерство розвитку громад і територій було створене шляхом реформування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.