Ілюстрація \ REUTERS

Канада запровадила санкції проти шістьох осіб, причетних до організації та проведення незаконних виборів в окупованому Росією Криму 8 вересня 2019 року.

Читайте такожЄС розширить санкції проти Росії через проведення "виборів" в окупованому Криму - ЗМІ

Як повідомляється на сайті канадського уряду, про це 29 січня заявив міністр закордонних справ країни Франсуа-Філіп Шампань.

Відео дня

За його словами, Канада запроваджує санкції відповідно до закону про спеціальні економічні заходи та спільно зі Сполученими Штатами і Європейським Союзом.

Скоординовані дії підкреслюють трансатлантичну єдність у відповідь на агресивні дії Росії в Україні та порушення міжнародного права, наголошується у повідомленні.

"Канада непохитно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Сьогоднішні санкції демонструють, що Канада та її союзники єдині у своєму засудженні незаконної анексії Росією Криму і нелегітимних виборів, що відбулися там минулої осені…”, - сказав Шампань.

У повідомленні також нагадується, що з початку анексії Росією Криму у 2014 році Канада запровадила санкції проти більш ніж 430 фізичних і юридичних осіб, багато з яких - у координації з союзниками.

Разом з тим в канадському уряді не уточнили прізвища осіб, проти яких введено обмежувальні заходи.

Як повідомляв УНІАН, 28 січня Рада Євросоюзу запровадила санкції проти сімох осіб за організацію незаконних місцевих виборів в окупованому Росією Криму.

Обмежувальні заходи запроваджено проти так званих "голови виборчої комісії" Севастополя Сергія Даниленка, "заступниці голови виборчої комісії" Севастополя Лiдiї Басової, "секретаря виборчої комісії Севастополя" Катерини Пиркової, члена Ради федерації Російської Федерації Катерини Алтабаєвої, "глави Ради міністрів Республіки Крим" Юрiя Гоцанюка, голови так званих "законодавчих зборів" Севастополя Володимира Нємцева, а також "виконувача обов'язків так званого губернатора Севастополя" Михайла Развожаєва.

Таким чином санкції Євросоюзу запроваджено проти 177 осіб та 44 компанії, причетних до порушення суверенітету України.