Після голосування про своє призначення Шмигаль склав присягу члена уряду \ УНІАН

Верховна Рада України призначила на посаду віце-прем'єр-міністра - міністра розвитку громад і територій Дениса Шмигаля, який є головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Читайте такожРада звільнила міністра розвитку громад і територій Бабак

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 278 народних депутатів.

Відео дня

Представляючи кандидатуру Шмигаля, прем'єр-міністр Олексій Гончарук зазначив, що його було обрано завдяки тому, що прекрасно зарекомендував себе на тлі інших керівників областей, виконуючи ті чи інші доручення Кабміну.

«Ця людина прекрасно розуміє, як працює регіон, він є прекрасним менеджером. Фокус роботи міністерства зараз зміщується на пріоритет цього року - на децентралізацію, а саме - на створення спроможних громад», - сказав прем'єр.

Виступаючи з трибуни парламенту, Денис Шмигаль запевнив, що продовжить реформи, розпочаті його попередником, Альоною Бабак.

«Звичайно, реформи і розпочатий рух буде продовжено. Є довіра від президента, від Кабінету міністрів, від народу України, тому ключові напрями, ключові пріоритети Міністерства регіонального розвитку, а також Кабінету міністрів, які було розпочато і перебувають в активному русі, це - реформа будівельної галузі, реформа галузі ЖКГ, реформа адміністративно територіального устрою, буде продовжено», - сказав він.

Після голосування про своє призначення Шмигаль склав присягу члена уряду.

Як повідомляв УНІАН, 4 лютого Верховна Рада звільнила Альону Бабак з посади міністра розвитку громад і територій, тим самим задовольнивши її заяву про звільнення за власним бажанням.