Федину завтра чекають у ДБР / фото УНІАН

Народний депутат від "Європейської солідарності" Софія Федина, яку викликали на завтра до Державного бюро розслідувань для вручення повідомлення про підозру за фактами погроз президенту, відсутня на засіданні Верховної Ради.

Як передає кореспондент УНІАН, вчора у Facebook вона написала: "Фолікулярна ангіна. Два дні боролась. Але вона таки здолала... Говорити не можу. Зовсім".

Також Федина додала, що на сьогодні офіційно перебуває на лікарняному.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня 2019 року народний депутат від "Європейської солідарності" Федина і волонтер Маруся Звіробій (Олена Біленька) оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема висловилися щодо ризиків життю глави держави.

Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися з Зеленським на передовій.

"Там несподівано може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", - сказала Федина.

У ДБР розпочали слідство за фактами погроз президенту і 26 листопада направили до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру та подання на зняття недоторканності з Федини. Того ж дня ДБР направило на погодження до Генпрокуратури проект підозри Звіробій.

Читайте такожСтали відомі імена нардепів, які жодного разу не голосували у Раді впродовж січня

26 грудня Генеральна прокуратура повернула в ДБР повідомлення про підозру у кримінальному провадженні за фактом погроз на адресу президента для усунення недоліків.

Сьогодні, 5 лютого, прес-служба Офісу генерального прокурора повідомила, що Федину викликали до ДБР на 6 лютого для вручення повідомлення про підозру за фактами погроз президенту. Повістку про виклик направили за адресою її реєстрації, фактичного проживання та за місцем роботи.

"У відповідності до ч. 1 ст. 135 КПК України Федина Софія вважається належним чином поінформованою", - зауважили в Офіс та наголосили, що для запобігання спекуляціям щодо необізнаності про виклик опублікували повістку на своєму офіційному сайті.