Раніше Клюєва оголосили у внутрішньодержавний розшук / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

“Щодо Клюєва надані документи в український розшук і для оголошення в міжнародний розшук. Документи надані слідством”, - сказав Горбатюк.

Відповідаючи на уточнювальне запитання журналістів, чи перебуває вже Клюєв у міжнародному розшуку, Горбатюк зазначив, що не готовий про це сказати, зазначивши лише, що документи щодо міжнародного розшуку подані.

Відео дня

Читайте такожАдвокат Клюєва стверджує, що не робив жодних заяв про лікування підзахисного

Водночас він уточнив, що особа вважається оголошеною в міжнародний розшук, якщо дані про неї містяться на сайті Інтерполу.

Також Горбатюк розповів, що Інтерпол відмовляє виставляти дані українських посадовців, пов'язаних зі злочинами проти Майдану, вважаючи, що в такому розшуку з боку України є ознаки політичного переслідування.

“Серед 40, а може й 50 підозрюваних, які пов'язані з подіями на Майдані, в усіх випадках, як тільки існує тема Майдану у повідомленні про підозру, Інтерпол відмовляє. Хоча коли ми інкримінуємо окремим підозрюваним вчинення 39 вбивств, то мені складно вбачати тут якісь політичні переслідування, але вони їх бачать”, - зазначив він.

Читайте такожУ ГПУ розповіли, кому доручили оголосити Клюєва в розшук

Яку повідомляв УНІАН, 3 червня Верховна Рада надала згоду на притягнення народного депутата Клюєва до кримінальної відповідальності. 8 червня стало відомо, що Клюєв за дорученням Генеральної прокуратури оголошений у внутрішньодержавний розшук.