Чалий зазначив, що в США буде мінятися думка на рахунок надання Україні зброї / УНІАН

Про це в ефірі радіо "Свобода" заявив посол України у США Валерій Чалий, відповідаючи на запитання про перспективи надання США Україні зброї. 

Читайте такожЧалий: Україні надають зброю більш ніж 10 країн Європи

"Зараз наші партнери бачать, що у нас зовсім інша армія, зовсім іншого рівня збереження того, чим їй допомагають. І тепер, мабуть, буде мінятися парадигма. Я вважаю, що сильна Україна може не провокувати ворога, а слабка може провокувати. Тому дискусія стосовно оборонних озброєнь продовжується. Сподіваюся, що вона буде завершуватися вже більш конкретними результатами", – сказав Валерій Чалий.

Відео дня

Він нагадав, що зараз Україна вже отримує від США велику підтримку, але потребуватиме додаткового озброєння, якщо на Донбасі ворог піде у наступ. "Я вважаю одним із завдань все ж таки добитися, щоб Україна отримала ті ж самі безпілотники, Україна отримала додаткові оборонні можливості для армії", – додав посол.

Як повідомляв УНІАН, 10 липня президент Петро Порошенко призначив Валерія Чалого послом України в США. До цього він був заступником голови адміністрації президента.