Прикордонники затримали

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко повідомив під час виголошення спільної з головою СБУ Василем Грицаком заяви затримання офіцера ЗС РФ сьогодні на брифінгу в Києві.

“Російська Федерація продовжує грубо та цинічно порушувати Мінські угоди, забезпечуючи незаконні збройні формування так званих “ДНР” і “ЛНР” не лише військовою технікою, але й чинними кадровими військовослужбовцями збройних сил Росії”, - заявив Назаренко.

За його словами, черговим підтвердженням цього стало затримання нарядом Держприкордонслужби 25 липня близько 22.00 на КП “Березове” автомобіля «КамАЗ» з позначкою 5-ї бригади незаконного збройного формування “Оплот”, за кермом якого перебував громадянин України Іотко Руслан Анатолійович, 1967 р. н..

Назаренко наголосив, що як старший у кабіні автомобіля перебував “громадянин РФ Старков Володимир Олександрович, 1978 р. н., уродженець Хабаровського Краю Росії”.

Читайте такожПрикордонники: повідомлення ФСБ про відкриття вогню з України по росіянину - провокація

Також, за словами голови Держприкордонслужби при огляді «КамАЗу» виявлено боєприпаси, які призначалися для незаконних збройних формувань так званої “ДНР”.

Крім того, Назаренко зазначив, що “Старков відразу після затримання наголосив, що є громадянином РФ та належить до кадрового складу збройних сил Росії”.

Також у ході брифінгу журналістам було продемонстровано відео з перехопленням переговорів бойовиків про затримання Старкова.

УВАГА! Відео містить ненормативну лексику

Як повідомляв УНІАН, 25 липня прикордонники на контрольному посту «Березове» (Донецька область) затримали «КамАЗ» з боєприпасами. У транспортному засобі, який заїхав з окупованої території, були двоє осіб у військовій формі.

Після затримання вантажівки прикордонники попередньо з’ясували, що один з чоловіків - кадровий військовослужбовець збройних сил РФ у званні «майор», а інший входить до складу незаконних збройних формувань.