Фото УНИАН

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський розповів про те, як депутати звертаються до нього з проханнями про призначення в держкомпанії.

Читайте такожСитник не відкидає, що буде оприлюднено фрагмент відеозапису допиту Абромавичуса

Відео дня

"Ми публічно заявили в четвер у Кабміні, що потрібно виключити будь-який вплив на діяльність уряду. Вже в п'ятницю в парламенті до мене підійшли п'ять депутатів із проханнями. Більшість із них - призначення на посади в держкомпанії. Питаю: "Для чого ви це робите? Ми ж тільки що сказали, що це потрібно виключити". Не розуміють", - розповів Пивоварський в інтерв'ю "Ліга.net".

"Коли спілкуєшся з лицеміром, який чистою українською мовою згадує, як він стояв на Майдані, а потім просить "віддати" йому держпідприємство Х в обмін на послугу, важко себе стримувати. Багатьом задаю питання: "Ось якщо від нас відвернеться МВФ, американці, європейці та інші, де ми візьмемо ліквідність, як будемо фінансувати країну? Ринки капіталу закриті. Що ми будемо робити?" Замислюються на секунду, погоджуються. І через хвилину: "Слухай, тут є цікава пропозиція по "Укрпошті", - додав він.