Фото УНИАН

Про це посол України у Федеративній Республіці Німеччина Андрій Мельник повідомив у Twitter.

Читайте такожЄС може прив’язати термін надання Україні безвізового режиму до ухвалення механізму щодо його відкликання – Геращенко

"Важливі переговори з президентом Федерального кримінального відомства Німеччини Хольгером Мюнхом. Шеф Федерального кримінального відомства Х. Мюнх: зі свого боку не бачу перешкод для безвізового режиму з Україною", - написав Мельник.

Відео дня

Як повідомлялося, 20 квітня Європейська комісія прийняла законодавчу ініціативу внести Україну до списку країн з безвізовим режимом у візове законодавство і передала цю ініціативу Раді ЄС та Європарламенту для подальшого обговорення і прийняття рішення.

20 травня міністри внутрішніх справ країн ЄС узгодили свою позицію щодо так званого механізму екстреного зупинення безвізового режиму з третіми країнами.

За інформацією іноземних ЗМІ, у той же день міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв заявив, що питання надання Євросоюзом безвізового режиму для України не буде розглядатися найближчим часом.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що "ніяких нових рішень щодо візової лібералізації" не буде прийнято до затвердження механізму швидкої зупинки безвізового режиму.

Читайте такожУ Канаді розглянуть пропозицію про скасування віз громадянам України

Разом з тим 20 травня глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що введення ЄС безвізового режиму для України, рішення про яке повинен прийняти Європарламент, йде за планом, а інформації про затримки немає.

Візова робоча група Європейської ради продовжить обговорення пропозиції Єврокомісії надати Україні безвізовий режим на наступному засіданні 14 червня.