УНИАН

Про це заявив заступник генерального прокурора України – головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає 5 канал.

"Ми плануємо завершити розслідування протягом півтора місяців і оголосити матеріали для ознайомлення захистом", – сказав він.

Крім того, за словами військового прокурора, якщо за корупціонера внесуть заставу у 5,5 млн грн, необхідно буде довести законність походження цих коштів.

Відео дня

Читайте такожУ СБУ сподіваються, що суд ухвалить рішення щодо запобіжного заходу для Романчука

"Кожна гривня, кожна копійка коштів, які вносяться в таких випадках за корупціонерів, вона перевіряється всіма можливими інструментами – від служби фінансового моніторингу до фіскальних органів – і треба ще довести походження цих коштів. Ті кошти, які були вилучені в домівці, за місцем роботи досить важко, я думаю, буде доводити походження", – зазначив Матіос.

Він наголосив: "Найголовніше, досить сильно нас підтримали громадськість і депутатський корпус обласної ради, які з великим, може це буде досить іронічно, але з великим натхненням дають викривальні покази на ту ситуацію, яка відбувалася".

Нагадаємо, 8 червня першому заступнику голови Миколаївської ОДА Миколі Романчуку, підозрюваного в отриманні хабара, обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 5 мільйонів 512 тисяч.

Як повідомляв УНІАН, Герой України Романчук погорів на хабарі в 90 тисяч доларів. Згодом під його маєтком знайшли мережу тунелів із сейфами, в яких зберігався антикваріат і коштовності.