Фото УНИАН

Генеральна прокуратура України клопотатиме у суді про арешт колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова терміном на 2 місяці, інкриміновані йому статті не передбачають застави або домашнього арешту як міри запобіжного заходу. 

Читайте такожВ ГПУ розповіли, які статті інкримінують скандальному депутату Онищенку

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко сьогодні на брифінгу в Києві. 

Відео дня

«На даний час з громадянином Єфремовим виконуються необхідні процесуальні дії, заплановані інші слідчі дії, в тому числі і обшуки», - заявив він. 

«Текст підозри Єфремову буде оголошений протягом 24 годин згідно з діючим законодавством та протягом 72 годин він буде доставлений до суду для обрання міри запобіжного заходу», - додав Луценко. 

«Статті, які інкримінуються Єфремову, згідно зі статтею 176 КПК, не передбачають застави або домашнього арешту як міри запобіжного заходу. ГПУ буде клопотати про арешт терміном на 2 місяці для проведення досудового слідства», - додав генпрокурор.

Як повідомляв УНІАН, Єфремова затримали сьогодні, 30 липня, в аеропорту «Бориспіль», коли він намагався вилетіти до Відня.

Луценко заявив, що Єфремов підозрюється у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України, сприянні у створенні терористичної організації «ЛНР» та заволодінні майном «Луганськвугілля».