Владимир Путин / REUTERS

Володимир Путін вважає, що анексія Криму шляхом проведення нелегітимного псевдореферендуму не суперечить статуту ООН. Про це він заявив під час саміту СНД у відповідь на вимогу голови української делегації Миколи Дорошенка позбавити РФ головування в Союзі наступного року через окупацію Криму і підтримку бойовиків на Донбасі, передає "РБК".

Читайте такожПосольство Росії у Києві зміцнює "лінію оборони" напередодні заборонених в Україні виборів до Держдуми (фото)

"Росія нічого не анексувала. Все, що сталося з Кримом, — результат протиправних дій певних політичних сил в Україні, які довели справу до державного перевороту. Крим приєднався до Росії в результаті волевиявлення людей, які проживають на цій території, в повній відповідності з міжнародним правом та статутом ООН", — заявив Путін.

Відео дня

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" із його самовизначення.

Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до РФ. 18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий договір про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели санкції проти Росії. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.