фото: УНИАН

Як повідомили у прес-службі Верховної Ради України, під час зустрічі спікер передав ноту протесту Міністерства закордонних справ України щодо невизнання виборів до Державної Думи РФ в анексованому Криму. "Знаю, наскільки чітко Ви дотримуєтесь принципів щодо територіальної цілісності країн, тому Ваша позиція у цьому питанні дуже важлива", - сказав Парубій.

Аграмунт, в свою чергу, повідомив, що Росія не запрошувала представників ПАРЄ спостерігати за виборами. Водночас він наголосив, що "наша позиція (щодо Криму – УНІАН) не змінилася і не зміниться". "Ми не відступимо від позиції щодо дотримання територіальної цілісності. Це стосується усіх країн", - сказав президент ПАРЄ. Він додав, що підтримає Україну у всіх питаннях та висловив готовність у подальшій співпраці з боку європейських структур. "Усе, що ви хочете робити, ми підтримаємо",- зауважив Аграмунт.

Читайте такожДанія не визнає російські вибори в окупованому Криму - глава МЗС

Відео дня

Парубій додав, що окупація Криму порушує норми міжнародного права, тому «у відповідь на це має бути жорстка реакція». "Якщо не давати належну відповідь, агресор розуміє, що можна і надалі так діяти", - сказав він і додав, що всі також усвідомлюють "глобальність цієї загрози".

Аграмунт також повідомив, що планує відвідати Україну найближчим часом.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня мають відбутися вибори до Держдуми РФ. Виборча кампанія триває і на території Криму, окупованого Росією навесні 2014 року.

8 вересня Верховна Рада України ухвалила постанову, в якій закликала парламенти іноземних держав, парламентські асамблеї та міжнародні організації утриматися від участі у спостереженні за ходом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також за жодних обставин не визнавати їхні результати.