У ГПУ не знають про передачу якихось документів спецслужбам США / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів заявив генпрокурор Юрій Луценко.

«Чи передавав Онищенко якісь документи американським спецслужбам, мені взагалі невідомо. Не думаю... ні нам невідомо про будь-які документальні підтвердження заяв Онищенка, ні нам невідомо про передачу документальних підтверджень до будь-яких спецслужб, з якими ми співпрацюємо (з російською ми не співпрацюємо). Тому я зараз це розглядаю як звичайний піар-захист людини, яка розшукується за скоєння злочинів», - сказав Луценко.

Як повідомляв УНІАН, раніше Онищенко заявив виданню «Українська правда», що передав компромат на президента України Петра Порошенка спецслужбам США.

Відео дня

Читайте такожВ НАБУ повідомили про різке зростання прибутку "Укргазвидобування" після ліквідації "газових схем" Онищенка

***У червні Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн в результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ «Укргазвидобування». Організатором корупційної схеми, за даними НАБУ, є Онищенко.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Але до того він, користуючись депутатською недоторканністю, виїхав з України.

НАБУ двічі викликало його на допит як підозрюваного, проте він жодного разу не з’явився.

9 серпня Солом’янський районний суд Києва дозволив затримати депутата Онищенка з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.