Порошенко запевнив, що влада докладає всіх зусиль для звільнення Сущенка / president.gov.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, про це він заявив сьогодні на зустрічі з родиною журналіста - дружиною Анжелою, донькою Юлією та сином Максимом.

Порошенко наголосив, що і він, як президент, і уряд, Міністерство закордонних справ за його дорученням роблять все можливе задля якнайшвидшого повернення Сущенка додому.

«Йому зараз дуже нелегко. Він проходить через страшенні випробування. Але те, як він себе тримає, є зразком для багатьох», - додав глава держави.

Президент висловив переконання, що як справжній патріот Сущенко гідно витримає всі випробування і як висококваліфікований журналіст після повернення на Батьківщину розповість правду про всі події.

Читайте такожКлімкін назвав затримання Росією Сущенка та інших політв'язнів важелем тиску на Україну

Президент також поділився враженнями від листа журналіста, якого отримав.

«Був дуже зворушений сильною позицією сильної людини, сильного чоловіка, сильного українця. Ви маєте всі підстави дуже пишатися вашим батьком і рівнятися, бути схожими на нього, коли виростите», - сказав Порошенко, звертаючись до дітей журналіста.

Дружина Романа Сущенка Анжела подякувала главі держави за те, що він перейнявся долею журналіста та його сім’ї, і вони не залишилися один-на-один з бідою.

«Нам дуже приємно, що вся Україна, всі хочуть, щоб наш тато повернувся скоріше додому», - сказала вона.

Анжела Сущенко наголосила, що її чоловік Роман, затриманий незаконно лише за те, що він щиро переймався долею України.

Читайте такожФейгін оскаржив рішення російського суду про подальший арешт Сущенка

«Все це - за його громадянську позицію. Не дивлячись на те, що він працював у відрядженні, його душа і серце завжди були в Україні», - сказала вона.

На згадку про зустріч Порошенко вручив сину журналіста Максиму годинник від президента України.

«Цей годинник я збирався вручити твоєму батькові. Він точно його отримає, але якщо ти дозволиш – я віддаю його тобі на зберігання. Ти його будеш носити і молитися, щоб батько скоріше повернувся додому», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Сущенко написав листа до Порошенка і заявив, що його арешт в Росії є політично вмотивованим, попросивши президента сприяти його звільненню.

ФСБ Росії 30 вересня 2016 року у Москві затримала власного кореспондента «Укрінформу» Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Російської Федерації, що становлять державну таємницю". Кримінальну справу було порушено за статтею "шпигунство".

За рішенням Лефортовського суду Москви, Сущенко залишатиметься під вартою до 30 квітня.