Російські банки почали обслуговувати людей з такими

Відзначається, що жоден з топ-30 банків прямо не повідомив, що готовий обслуговувати клієнтів з "паспортами", — у більшості випадків у банках або не відповіли на офіційний запит агентства, або повідомили, що обслуговують лише громадян Росії. Лише в декількох банках офіційно визнали, що в них діють обмеження при роботі з власниками таких "документів". Про це повідомляє РБК.

Читайте такожПарубій закликав українців на окупованому Донбасі не брати "бандитські паспорти"

В Сбербанку Росії повідомили, що псевдореспубліки офіційно не визнані, а значить їх "документи" не приймаються для банківських операцій.

Відео дня

Опитані російські юристи відзначають, що банки Росії повинні працювати з усіма документами, які визнані в рамках російського законодавства, однак пред'явники таких "документів" швидше за все будуть стикатися з такими труднощами.

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання в Росії «документів», «виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей, до політичного врегулювання ситуації в цих районах».

Президент України Петро Порошенко назвав це рішення черговим доказом російської окупації і порушенням міжнародного права. У свою чергу в Кремлі заявили, що визнання «паспортів, виданих бойовиками «ДНР» і «ЛНР», не порушує Мінські угоди, указ Путіна видано з «гуманітарних міркувань», оскільки Україна «блокує ОРДЛО», і люди не можуть оформити паспорти та інші документи.